HVD Parket
Uw specialist in het leggen en onderhoud van houten vloeren
.
Bourgogne

De Bourgogne vloer is een massieve vloer van 9.3 mm, 14 mm of 22 mm dik. De meest gangbare houtsoorten zijn Europees eiken, Afzelia, Merbau, Amerikaans noten en Kambala. De 9.3 mm en 14 mm kunnen gespijkerd en verlijmd worden op een spaanplaat onderplaat en de
22 mm kan rechtstreeks op een balkenlaag worden gespijkerd of zwevend gelegd worden op een isolerende onderlaag. Ook hier geldt de stelregel: hoe dikker het parket hoe meer de neiging tot werking op luchtvochtigheid.

Rechts voorbeelden van Tapis en Bourgogne

                                                                  
Tapis

Een traditionele parketvloer, ook wel genoemd "Tapis", is een parketvloer van 6 mm tot wel 24 mm dik massief hout en bestaat uit losse plankjes met een breedte van 7.1 cm of  9 cm. Het leggen van deze vloeren is specialistenwerk, u kunt het niet zelf, tenzij het uw vak is natuurlijk.
Deze vloer wordt op een spaanplaat ondervloer gelijmd of gespijkerd. De gebruikte spaanplaat ondervloer is volgens E1-norm, hetgeen inhoudt dat deze geen schadelijke stoffen bevat. De spaanplaat ondervloer word bevestigd op uw bestaande vloer. Daarop wordt de parketvloer gelegd. Daarna wordt het geheel geschuurd en behandeld naar keuze. Hierdoor krijgt u een tijdloos mooie Tapis parketvloer, waarvan de natuurlijke kleuren en het lijnenspel blijven boeien. Door deze opbouw van een Tapis parketvloer is er nauwelijks werking en kan men ook verschillenden patronen leggen, zoals visgraat, blokpatroon of een Hongaarse punt. Maar ook natuurlijk gewone stroken. Voordelen van een Tapis parketvloer:  werkt niet of nauwelijks, heeft een minimaal loopgeluid, waarmee het dus een stille parketvloer is en een grote keuze in houtsoorten en patronen kent.
Tapis - Bourgogne