HVD Parket
Uw specialist in het leggen en onderhoud van houten vloeren
.
Duoplanken

Tegenwoordig  wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de
zogenaamde "Duoplank", ook wel combiplank genoemd, mede om dat deze plank voordeliger is dan massief hout en een aantal voordelen heeft ten opzichte van massief hout.
De plank is opgebouwd uit een toplaag van 5 mm - 6 mm massief hout
met daaronder watervaste berken multiplex (krimpvrij).
De delen zijn onder hoge druk verlijmd en voorzien van messing en groef. De duovloer kan rechtsstreeks vastgelijmd worden op een egale
ondervloer of zwevend gelegd worden met een vochtwerende en geluiddempende onderlaag.


Lamelplanken

Er zijn nog meer mogelijkheden in de keuze van uw vloer o.a "Lamelplanken" dit is een speciaal ontwikkelde plank geschikt om zelf te leggen. De planken zijn in de fabriek al opgebouwd uit drie lagen. Een toplaag een tussenlaag en een onderlaag. De toplaag en onderlaag bestaat uit 4 mm massiefhout en de tussenlaag bestaat uit geslecteerd naaldhout. Deze lamelplanken zijn eenvoudig zelf te leggen, zij worden  zwevend op een egale vloer gelegd. Uiteraard zijn deze lamelplanken bij HVD Parket te bestellen.
Laminaatparket

Dan bestaat er ook nog laminaatparket. Dit is eigelijk geen echt hout. De planken bestaan uit geperst hout bijv. HDF, voorzien van een fotoprint en voorzien van slijtvaste ge´mpregneerd laag en een beschermende onderlaag. Makkelijk zelf te leggen omdat de planken niet onderling worden verlijmd en eventueel zijn mee te verhuizen.
Als u een vloer door HVD Parket wil laten leggen is het raadzaam u goed te realiseren waar de vloer gelegd gaat worden. Denk aan appartementen, waar aan geluidsvoorwaarden moet worden voldaan.
En is de te leggen vloer geschikt voor vloerverwarming?

U ziet er zijn veel mogelijkheden. Laat u leiden door de voorbeelden.
HVD Parket levert advies op maat.